Önbizalom, biztonság szakértelem!

Képzéseink

Szolgáltatásaink elsődleges célja a járművezetők és a céges jármű flották biztonságos, hatékony egyben gazdaságos és környezettudatos közlekedésének létrehozása.

A tréningjeink alapvetően három részből tevődnek össze:
Elmélet – Gyakorlat – Távoktató program

Az elméleti és gyakorlati tréningek magánszemélyeknél a Safe Drive Kft. tantermeiben és közúti környezetében, céges – csoportos megrendelések esetén pedig földrajzilag alkalmazkodva a telephelyekhez is megrendezésre kerülhetnek.

Alapkurzus

Haladó kurzusok

Céges felvétel előtti tréning

Motoron – Robogón szimulátoros képzés

Alapkurzus

Haladó kurzusok

Egyéb szolgtáltatásaink

Flotta szintű programok

Safedrive alapképzés

Járművezetők, járműflották számára

Azoknak ajánljuk, akik még nem vettek részt közúti közlekedésbiztonsági képzésen.

A 4-5 órás elméleti képzésen megismerhetjük a biztonságos és balesetmentes közlekedés helyes rutinjait és az előrelátó gondolkodásmódot. Balesetelemzések tanulságait vizsgáljuk, képet kapunk a KRESZ aktuális változásairól és tesztfelmérőkön ellenőrizzük tudásunkat.

A gyakorlati programon a hallgatók egy tréner részvételével a közúti forgalomban vezetnek. A járműben egy telepített mikrokamerás rendszer rögzíti a vezető tevékenységét és a külső forgalmi környezetet. A tréner vizsgálja a vezető rutinjait, szokásait, figyelmét. Megerősítést ad a vezetés pozitív elemeire és felhívja a járművezető figyelmét a hibás rutinokra, a helytelen szokásokra. A vezetés végén összegzés és értékelés következik, amit a felvett film tanulságos részeinek kielemzése is segíthet. A tréning után a járművezető már képes önállóan folytatni a feltárt hiányosságok kijavítását.

Távoktató program: Havi 15 perc a közlekedés biztonságáról. Az internetes távoktató folyamatosan segíti a helyes közlekedési gondolkodás fenntartását. Fontos témákat dolgoz fel, évszakokhoz kötődő tanácsokkal látja el a járművezetőket, baleseti helyzeteket vizsgál, gyakran felmerülő hallgatói kérdésekre ad választ. A program tesztkérdéseket is tartalmaz az adott anyaghoz kapcsolódóan.

Safedrive haladó kurzusok

Járművezetők, járműflották számára

Azoknak ajánljuk, akik már jártak nálunk. A munkavédelmi képzések mellé ajánlott beépíteni a közlekedésbiztonsági képzéseket is a cég életébe. A balesetek számának eredményes csökkentése, illetve szinten tartása érdekében javasolt a programokon 1-3 évente részt venni.

A 4-5 órás haladó elméleti képzés tovább mélyíti a hallgatók tudását, minden évben megújulva, más szemszögből vizsgálva a közlekedést. Az érdekesen és szemléletesen megszerkesztett előadások hozzásegítik a hallgatókat a szükséges tudáshoz, messze elrugaszkodva az általános munkavédelmi előadások szögletes, szabályközpontú megközelítéseitől.

Az előadások vezérfonalai lehetnek: közlekedési kommunikáció, közlekedési modellképek, tanulságok a közlekedésben, kontroll, stresszkezelés a közlekedésben. Az előadásokat asztali társasjáték is színesítheti, mely érinti a KRESZ-t, az emberi tényezőket, a defenzív-preventív közlekedést, a műszaki szabályok kérdéseit és a közlekedésfizikát.

A haladó gyakorlati képzéseket mindig a hallgató előző tréningeredményeinek figyelembevételével tartjuk meg. Vizsgáljuk a korábbi hibák kijavítását, figyeljük az új rutinok helyes kialakítását. A képzések szintenként megújulva adják át a biztonságos vezetéshez szükséges tudást.

A haladó gyakorlati képzés típusai:

/ „Buddy drive”
A tréningen egyszerre két hallgató vesz részt egy tréner segítségével. Figyelik és véleményezik egymást, illetve megosztják egymással a felmerülő közlekedési helyzetekkel kapcsolatos gondolataikat. A tréninget közös értékelés zárja.

/ Kommentáló vezetés
Vezetés közben a hallgató folyamatosan kommentálja a történéseket, a veszélyeket, megoldásokat. A tréning kiválóan fejleszti az előrelátás képességét és a tudatos közlekedést. A tréninget közös értékelés zárja.

/ Tréner Tréning
A képzés egy részében a járművet a tréner vezeti, közben kommentálja a helyzeteket, a lehetséges biztonságos megoldásokat. Így a hallgatónak nem kell a figyelmét megosztania. Emellett a hallgató feladata észlelni a tréner vezetési hibáit is. A tréninget közös értékelés zárja.

/ Találj oda!
A járművezetőnek egy általa nem ismert helyre kell odatalálnia térkép segítségével. A tréner a mikrokamerás rendszerrel rögzíti a vezetést, emellett életszerűen befolyásolja a járművezető figyelmét, mintha utas lenne. Miután célba értek, közösen kiértékelik a vezetést. Megbeszélik a figyelem megosztásának veszélyeit, levonják a tanulságokat.

Céges felvétel előtti tréning

Azoknak a cégeknek ajánljuk, akik a leendő munkatársakat közlekedésbiztonsági oldalról is tesztelni szeretnék.

A jogosítvány még nem jelent jó vezetési képességeket, biztonságos vezetési technikát. A tesztprogram elméleti, illetve gyakorlati oldalról is vizsgálhatja a járművezetők alkalmasságát a munkafeladatokra.

Motoron, robogón: szimulátoros képzés

Azoknak ajánljuk, akik még jogosítvány megszerzése előtt szeretnének tapasztalatot szerezni, vagy rutinos motorosoknak, akik tovább képeznék magukat.

A tréning egy életszerű veszélyhelyzeteket produkáló motorszimulátoron történik, melynek kezelőszervei meggyeznek az eredetivel. A hallgatók biztonságosan tapasztalhatják meg a közúti közlekedés motorosokra leselkedő veszélyeit.

Eco Drive tréning

Üzemanyagtakarékos vezetés

Azoknak ajánljuk, akik szeretnének megtakarítást elérni és kisebb környezeti terheléssel üzemeltetni a járművüket vagy flottájukat.

A képzés célja a hatékony, üzemanyagtakarékos egyben környezettudatos vezetési rutinok elsajátítása. A képzés hatására céges járműflották akár milliós nagyságrendű megtakarítást is elérhetnek éves szinten. Az Eco Drive képzéseinket egyedi garanciával is biztosítjuk!

Eco Drive motivációs program:

A program segítségével a járművezetők érdekeltebbé tehetők az Eco Drive képzésen elsajátítottak általános alkalmazásában. A cél, hogy hosszú távon biztosítsuk a megtakarításokat és a környezettudatos elvek alkalmazását a cégnél.

Üzemanyag megtakarítás & Biztonság

Eco & Safe: Azoknak ajánljuk, akik a közlekedésbiztonság és az üzemanyagtakarékosság területén egyaránt szeretnének fejlődni.

A közlekedésbiztonsági és üzemanyagtakarékossági tréningek hatékony ötvözete. A minőség megőrzése mellett tréningidő és tréningköltség takarítható meg.

Egyéb szolgáltatásaink

amelyek a biztonságos és gazdaságos közúti közlekedést szolgálják

/ Auditok: a céges közlekedésbiztonsági állapotok felmérése

/ Car policy készítése: a céges járműflotta biztonságos és hatékony működési szabályainak kidolgozása

/ Közlekedésbiztonsági szaktanácsadás
Közlekedésbiztonsági kockázatelemzések, szűrések a meglévő partnercégeinknél

/ Baleset elemzések: céges közlekedési balesetek tanulságainak elemzése a szükséges javaslatokkal kiegészítve

/ Sofőr gyűlések: Rövid összefoglalók a cég közlekedésbiztonsági helyzetéről, tanulságos esetek, balesetek megbeszélése, bemutatása, a jogszabályi változások ismertetése.

/ Cégreferensi tevékenység: A kijelölt referens segíti a cég munkáját. Feltárja a kockázati pontokat, cselekvési tervet készít, áttekinti és kielemzi a baleseteket és értékelést készít. A szakmai konzultáció része a járművek felszereltségére vonatkozó tanácsadás.

/ Céltréningek: Speciális esetekben lehet indokolt, például ismétlődő gyorshajtások, szabálysértések, balesetek, parkolásos balesetek kezelésére, illetve referensi javaslatra.

/ Szintfelhozó gyakorlati vezetés: vezetésből való hosszú ideig tartó kiesés esetén (betegség, GYES)

/ Külföldieket segítő programok: a hazánkba utazó külföldi céges vendégek segítése a magyar közlekedési jogszabályok megismerésében

Flotta szintű programok

/ Biztonsági napok szervezése, Safety Day

/ Családi napok szervezése a biztonság jegyében

/ Csapatépítő tréningek: alkalomszerű vagy éves versenyek, programok megszervezése és lebonyolítása

* A tréningek – egyedi esetektől eltekintve – munkaidőben kerülnek megtartásra.

Hírlevél


Ön is bajban van néha, honnan értesüljön a KRESZ legújabb változásairól vagy a céges flottákra vonatkozó hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le semmiről!